Az rontotta el a fiam szülinapját, hogy nem volt a cégemnek székhelye

Szponzorált tartalom

melyek a cégalapítás lépései

melyek a cégalapítás lépései

Amióta megszületett a kisfiam, szerettem volna mindent megadni neki. Ezért is alapítottam egy saját vállalkozást. Igaz, akkor még a tapasztalat hiánya miatt nagyon sok hibát vétettem, aminek később meg kellett fizetnem az árát. Csődbe is ment a cég, ráadásul pont a lehető legrosszabbkor!

Az egész úgy kezdődött, hogy a könyvelőm bejelentette, hogy külföldre utazik pár napra. Ez nem is volt baj, mert én épp a fiam 10. születésnapját szerveztem. Mondhatom, sokkal több volt a meglepetés, mint amire bárki is számított…

Kezdjük ott, hogy meglepetésvendégek érkeztek, méghozzá az adóhatóság végrehajtói személyében. Már a kapuban állva csóválták a fejüket. Nem véletlenül nem hívtuk meg az utca végében lakó, gyakran randalírozó tiniket, akik bosszúból igyekeztek kiszúrni a kapuban kihelyezett lufikat. Időközben viszont a cégtáblát is eltalálták valamivel, ami így megsérült, pont az ellenőrzés előtt! A végrehajtók azt sem tudtam, miért jöttek, de lefoglalták a vadiúj laptopot, amit a kisfiam kapott ajándékba, nem is a cégem! A könyvelő pedig soha többé nem jelentkezett…

Nem akartam ezt megint átélni, ezért úgy döntöttem, következő alkalommal végigveszem, hogy melyek a cégalapítás lépései. Kezdettől fogva szerettem volna mindent kontroll alatt tudni, és biztosra menni azzal kapcsolatban, hogy nem rontok el valamit már az elején. Emiatt úgy határoztam, hogy az lesz a legjobb, ha már az elején egyeztetek egy tapasztalt ügyvéddel a cégalapítás lépései kapcsán. Meg is találtam a szekhelypartner.hu-t. Látszott, hogy ők már régóta végzik a tevékenységüket, és stabil vállalkozásnak számítanak, ezért bátran el mertem mesélni nekik a hihetetlen és kellemetlen történetemet.

Hibáztam, nem is keveset! A szekhelypartner.hu munkatársa erre fel is hívta a figyelmemet. Miért is baj, ha nincs a vállalkozásunknak székhelyszolgáltatója?

Váratlan vendégek
Az adóellenőrök felbukkanása sosem szokott kellemes meglepetés lenni. Viszont fontos, hogy ebben a helyzetben is maradjunk higgadtak és professzionálisak. Ezt segíti a tiszta, rendezett, üzleties környezet, ami a szekhelypartner.hu tárgyalójában mindig rendelkezésre áll. Egy rosszul időzített látogatás a kupis nappaliban ezzel szemben nem fog segíteni, hogy uralkodni tudjunk az érzelmeinken.

Céges vs. magántulajdon
Ha az otthonunkban időnként nehéz átlátni a káoszt, akkor miből gondolnánk, hogy a végrehajtóknak majd sikerül? Az egyetlen megoldás az, ha a céges holmijainkat és papírjainkat valóban külön kezeljük, és a szekhelypartner.hu-nál tároljuk.

Cégtábla kihelyezése
A cégtábla kihelyezése nem tűnik nehéz feladatnak, de balesetek és káresetek bármikor történhetnek, a hatóságok pedig ilyenkor is szemfülesek, és meg fognak büntetni, ami tetőzi a kárunkat. A szekhelypartner.hu ezért folyamatosan odafigyel a megfelelően kihelyezett cégtáblánk meglétére.

Folyamatos elérhetőség
Utólag az talán már nem volt akkora meglepetés, hogy a könyvelő semmilyen határidőt nem tartott be. A fontos hivatalos papírok rendszeresen elkallódtak, vagy pedig meg sem érkeztek. Egy cégben ezt sosem szabad csinálni, mivel a büntetések kiszabása a „kézbesítetlen” hivatalos levelek után is megtörténik. Valljuk be, kevés az olyan vállalkozó, aki elsősorban a papírmunkával foglalkozik egész nap, és csak utána a saját tevékenységével. Ezt a szekhelypartner.hu munkatársai is tudják, ezért leveszik ezt a terhet a vállunkról. Többé nem nekünk kell a postás után futni, vagy pedig az összes tárgyalásunkat lemondani, ha valamilyen fontos hivatalos küldemény érkezésére számítunk azokban a napokban.

Megköszöntem a szekhelyparter.hu-nak a sok segítséget, és hálásan távoztam. Most már biztos vagyok benne, hogy az ő támogatásukkal, illetve a kudarcokból tanulva képes leszek valami újat felépíteni!