És Te tudod, hogy mi az az energetikai tanúsítvány?

Szponzorált tartalom

energetika tanúsítvány

energetika tanúsítvány

Szerintem ez a kérdés sokak számára meglepő lehet. Ugyanis nem mindennap teszik fel az embernek ezt a kérdést, pedig fontosabb, mint gondolnánk. Amennyiben nem vagy tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelent az energetika tanúsítvány vagy miért kellhet neked, olvass tovább mindenképpen, hiszen most bemutatom Neked az e-tanusitas.eu oldalt és ejtek pár szót erről a nagyon fontos a dokumentumról.

Véletlenül bukkantam rá egyébként erre a nagyon professzionális oldalra, egy böngészés közepette. Családi ház eladásának kellős közepén állunk és nemrégiben hívta fel az ügyvédünk a figyelmünket az energetika tanúsítvány meglétére – amink természetesen nem volt. Miért lett volna? Soha nem hallottam róla még, nem hogy legyen.

Az energetika tanúsítványt e-zöldkártyának is hívhatjuk, ami igazából egy igazoló okirat. Nem tartalmaz mást, mint az energetikai teljesítőképességét a lakásnak vagy háznak. Ezért szükséges a helyszíni felmérés, hogy mindennek utána tudjanak nézni, minden fontos tényezőt meg tudjanak vizsgálni, hogy semmit se hagyjanak figyelmen kívül.

A hozzánk érkező rokonszenves szakember megvizsgálja a nyílászárók minőségét és azok tájolását, valamint a lehűlő felületeket és a melegvízellátó rendszert is ellenőrzi. Természetesen ezen felül nagyon sok már dolgot is megnéz, mint például a fűtési rendszert, illetve a padló és tető állapotát. Olyan dolgokat is, amiknek a nevét nem is nagyon tudtam és csak zavartan álltam a feltett kérdések előtt laikus lévén. Szerencsére a szakember nagyon megértő volt és mindent készséggel elmagyarázott.

A tanúsítványomat 1 nappal később már az e-mailjeim között tudhattam. A gyorsaságért külön hálás vagyok, hiszen nagyon minőségi szolgáltatást kaptam tőlük. Bátran ajánlom az e-tanusitas.eu oldaltmindenkinek!