A thaiföldi napfelkeltéről jutottak a férjem eszébe a napelemes pályázatok.

Szponzorált tartalom

napelemes pályázatok

napelemes pályázatok

A férjemmel az esküvőnk után Thaiföldre mentünk nászútra. Szerettünk volna valahová messze, meleg, trópusi helyre utazni, és egy kis időre mindent és mindenkit elfelejteni. Szerencsére nagyon jól sikerült az esküvőnk, de azért eléggé stresszes volt az utolsó időszak, ki kellett pihenni. Erre nagyon jó volt Thaiföld, hiszen a világ másik végén van. Csodálatos ott az idő, az éghajlat is nagyon kellemes, és én még ilyen szép napfelkeltét, mint Thaiföldön, nem láttam. Nem csoda, hogy a felkelő nap országának nevezik. Jó, persze, onnan kapta a nevét, hogy a világon itt kel fel először a nap. Mint említettem, egyedülálló látványt nyújt, ezért a férjemmel igyekeztünk az ottlétünk alatt minél többször felkelni időben, hogy megnézzük a napfelkeltét. Ilyenkor mindig jókat beszélgettünk. Szóba került egy alkalommal az is, hogy Thaiföldön biztos nagyon jól ki lehet használni a napelemeket, hiszen rengeteget süt a nap. Erre mondta a férjem, hogy ilyen téren Magyarország sem kell szégyenkezzen, ugyanis nálunk is nagyon magas a napsütéses órák száma. Elmondása szerint ezt a napelempalyazatok.hu oldalán olvasta sok más hasznos információval egyetemben. Kértem, hogy meséljen még kicsit, hiszen amúgy is szóba került már közöttünk a napelemek telepítése az otthonunkra.

Szerencsére, ha valakinek ilyen tervei vannak, ma már nincsen teljesen magára hagyva, ugyanis vannak olyan napelemes pályázatok, amelyek az ember terheit hivatottak könnyíteni. Ezekről a pályázatokról lehet olvasni bővebben a napelempalyazatok.hu – n. A férjem legnagyobb meglepetésemre meg is tette, pedig ezeknek a dolgoknak alapvetően én szoktam utánanézni. De úgy tűnik, ez a téma nagyon érdekli. Elmondta azt is, hogy mekkora költségekkel kell számolni egy napelemes rendszer esetén. Nem mondom, majdnem lefordultam a székről, amikor előadta, hogy nagyjából milyen költségekkel kell számolni. Erre azt válaszolta, hogy lehet, hogy most soknak tűnik, de ezek a beruházások 8 – 10 év alatt megtérülnek. Még akkor is nagyon fiatalok leszünk, és tulajdonképpen ingyen használhatunk majd áramot. Ez egy kicsit azért megnyugtatott, de nem teljesen. Természetesen a következő kérdésem az volt, hogy nem lehet – e valahogy egy kicsit lefaragni a költségekből, kicsit olcsóbb napelemeket venni. A férjem erre mondta, hogy lehet, csak nem érdemes hosszútávon. Hiszen ezeket a napelemeket nagy gondossággal készítik el, és minőségben és teljesítményben össze sem hasonlíthatóak az olcsóbb társaikkal. Ráadásul a tartósságuk is nagyon eltér, míg az olcsóbb berendezéseknek nem lehet megjósolni az élettartamát, addig a jobb minőségű napelemek akár még az unokáinkat is kiszolgálhatják. Ez azért elég jól hangzott.

Ahogy a férjem említette is, érdemes hazánkban napelemes rendszert beszereltetni, mert magas a napsütéses órák száma, így jól ki lehet használni a napelemek nyújtotta előnyöket. Azt is olvasta a férjem a napelempalyazatok.hu oldalán, hogy onnan lehet megismerni a jó szakembert, hogy addig nem ígér semmit, amíg nem látta a helyszínt, ahol majd a munkálatokat kell elvégezni. Hiszen csak ekkor tudják eldönteni, hogy az adott helyszín egyáltalán alkalmas – e napelemes rendszerek kialakításához. Mondta a férjem, hogy itt van néhány kérdés, amire választ kell kapniuk, hogy elkezdődjenek a munkálatok. Ilyen például, hogy elég erős – e a tetőszerkezet, hogy elbírja a napelemeket vagy például, hogy optimális – e a tető dőlésszöge. Roppant érdekesnek találtam az infókat, amiket a férjem megosztott velem, és megegyeztünk, hogy ha hazaérünk, akkor utána fogunk nézni ezeknek a napelemes pályázatoknak.