Addiktológus segítségére van szükséged? A Felépülőknél kiváló szakembereket találsz!

Szponzorált tartalom

addiktológus szakemberek

addiktológus szakemberek

A problémák kezelése és megoldása mindig a felismerésnél kezdődik. Nemrég az egyik barátnőm elmondta: az apja beismerte, hogy segítségre van szüksége az alkoholról való leszokásban, és tapasztalt, szakképzett addiktológus szakemberhez fordult.

Az alkoholprobléma az én családomban is jelen volt, bár a nagyapám még azelőtt letette a poharat, hogy betöltöttem volna a hároméves kort. Ettől függetlenül azonban tudom, hogy a küzdelem nehéz és fontos hozzá az, hogy megfelelő szakmai segítséget is kapjunk.

Nemrég hallottam egy nagyszerű csapatról, akiknek az a célja, hogy az alkoholról való leszokásban segítsék azokat, akik segítséget kérnek. Róluk, és a Felépülők Családi Felépülési Központról a felepulok.hu weboldalon mindent megtudhatsz. Ha pedig segítségre van szükséged, akár azonnal fel is veheted velük a kapcsolatot.

A Felépülők munkatársai nem csak képzett addiktológus szakemberek

A feepulok.hu weboldalon alaposan megismerkedhetsz a csapat tagjaival, akik amellett, hogy tanult addiktológus szakemberek, maguk is tudják, milyen nehéz az alkohol elleni küzdelem. Ugyanis maguk is felépült alkoholisták.

A Felépülők közössége tisztában van azzal is, hogy az alkohol elleni küzdelem soha nem csak egy ember harca: pontosan tudják azt is, hogy a hozzátartozókat is megviselő küzdelemről van szó. Ezért számukra is tudnak segítséget, támaszt nyújtani a nehéz folyamatban.

A felepulok.hu weboldalról megtudhatjuk azt is, hogy szakmai szempontból a Felépülők Családi Felépülési Központ addiktológusai az ún. Minnesota-modellt alkalmazzák, amely egy 1949 óta sikeresen alkalmazott megoldás az alkohol elleni küzdelemben. Emellett pedig saját tapasztalataikon, saját élettörténeteiken keresztül is tudnak segíteni abban, hogy az alkohollal küzdők megtanulják, hogyan lehet ital nélkül derűs életet élni.

Egy ismerősöm egyszer azt mondta nekem, leginkább azért nem szeretne szakemberhez fordulni, mert fél a közönyösségtől és a szimpátia hiányától. A Felépülők munkatársaitól azonban garantáltan senkinek sem kell félnie! Hiszen ők maguk is tudják, hogy mennyire nehéz küzdelemről van szó, így teljes támogatásra és megértésre számíthatunk tőlük.

Miért pont felépülés?

A felepulok.hu oldalon azt is megtudhatjuk, hogy miért felépülésnek nevezik az alkoholtól való megszabadulást a közösség munkatársai, és miért nem a gyógyulás szót használják. Ennek az oka az, hogy azt vallják, az alkoholizmus egy betegség, ami olyan értelemben gyógyíthatatlan, hogy egy korábbi függő sosem lesz képes arra, hogy hátralévő életében kontrolláltan fogyasszon alkoholt. A felépülés során viszont mindenki meg tudja tanulni azt, hogyan építhető fel egy teljességgel italmentes, mégis derűs és boldog élet.

Segítség a felépülésben

A Felépülők weboldalán természetesen annak is utána járhatunk, hogy milyen szolgáltatásokkal segít a közösség a felépülni vágyóknak.

Legfontosabb programjuk talán a 28 napos felépülési program. Ez egy bentlakásos, komplett program, amely során megtanulható, hogyan építhető fel az alkoholmentes élet. A programhoz teljes ellátás és utógondozás is tartozik. A program segítségével hatékony és tartós, akár az egész hátralévő élet során tartható felépülés érhető el. Ehhez azonban természetesen nem csak a központ munkatársaira, hanem a felépülni vágyó erős akaratára is szükség van.

Ezen kívül pedig lehetőségünk van személyes vagy családos konzultációra jelentkezni Budapest vagy Veszprém területén. Továbbá kérhetünk állapotfelmérést is, amelyet szintén Budapesten vagy Veszprémben végeztethetünk el.

A felepulok.hu egy valamit biztosan megmutat: mégpedig azt, hogy bármilyen nehéz is megszabadulni az alkoholtól, nem lehetetlen. A Felépülők Családi Felépülési Központ addiktológus munkatársai maguk is felépült alkoholisták, akik szeretettel várnak mindenkit, aki segítségre szorul!

Ha úgy érzed baj van, náluk segítő kezekre és támaszra találsz a küzdelemben.